KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Gra terenowa "Mamy moc" dla uczniów klas IV - VIII

Tydzień Promocji Zdrowia nieodłącznie kojarzy się dzieciakom z naszej szkoły z grą terenową, którą uwielbiają. Rzadko bowiem mają możliwość współpracy uczniowie z wszystkich poziomów klas podczas wspólnego rozwiązywania zadań. Dziś jak zwykle poradzili sobie doskonale! Każda z 12 grup musiała rozwiązać 6 różnorodnych zadań (układali algorytm "co zrobić przed klasówką z matematyki", szukali miejsc przyjaznych w każdej dzielnicy naszego miasta, rozwiązywali krzyżówki, układali jadłospis na dobry humor, relaksowali się, szukali znaczeń różnych przysłów polskich, a także tłumaczyli je z języka angielskiego na język polski, rysowali emotikony z różnymi emocjami, tworzyli piłki z makulatury i rzucali nimi do celu, poszukiwali w Internecie informacji o sławnych Polakach, rozwiązywali i układali łamigłówki matematyczne. Na koniec spotkali się w sali gimnastycznej, gdzie stworzyli plakat z hasłem ASERTYWNOŚĆ.